800 g stevige tofu
2 el sojasaus
1 el olie
2 tl komijn
1 tl paprikapoeder
Zout naar smaak
1 ui
3 teentjes knoflook
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
½ tl chilipoeder
2 el tomatenpuree
80 ml ananassap
½ el sojasaus
1 bosje koriander of peterselie
4 el plantaardige yoghurt
4 el mayonaise
Sap van ½ citroen
1 tl komijn
1 tl agavesiroop
Zout naar smaak
5 tomaten
1 komkommer
1 paprika
Tacoschelpen of kleine mais tortilla's
voor 4 personen
Rasp de tofu en meng deze in een kom met sojasaus, olie, komijn, paprikapoeder en zout.
Spreid het mengsel uit op een bakplaat en rooster het in de oven op 175 graden, roer af en toe om tot het krokant wordt.
Als de tofu bijna klaar is begin je met het bakken van de ui en knoflook, daarna voeg je de komijn, chilipoeder, paprika poeder en tomaten puree toe en bak je deze een paar minuten mee.
Voeg de ananas en sojasaus toe en laat het geheel iets indikken, daarna kun je de tofu uit de oven halen en door je saus heen roeren.
Voeg alle ingrediënten van de saus toe aan een blender en mix ze tot een geheel. Tadaaa, saus!
Snijd de tomaten, paprika en komkommer in stukjes.
Nu kun je de taco's in elkaar gaan zetten, eet smakelijk!