Rijstvellen klein
1 grote winterpeen
2 paprika's
1 komkommer
200 gram taugé
3 avocado's
Mihoen
3 krokante kip vleesvervangers
Pinda dipsaus
Pindakaas
sriracha
zout
Plantaardige melk
limoen
soja saus
Soja gember saus
Maizena
sojasaus
gember
knoflook
suiker
water
citroen
voor 3 personen
Snijd alle groenten in stukjes en zet deze gescheiden van elkaar klaar op het aanrecht.
Bak de 'kip' en snijd deze daarna in dunne reepjes
Kook de mihoen.
Maak de pinda saus door drie eetlepels pindakaas samen te voegen met plantaardige melk tot je een te dikke 'saté' hebt. Voeg daarna een flinke scheut sojasaus en sriracha toe. Voeg het sap van een halve limoen toe en een snuf zout als dat nodig is. Hierna proven en eventueel verder op smaak brengen. Als de saus te dik is kun je meer plantaardige melk toevoegen.
De soja gember saus maak je door in een pan 3 eetlepels sojasaus toe te voegen met 50 ml water. Voeg een theelepel suiker en het sap van een halve citroen toe. Pel 1 teen knoflook en voeg deze in zijn geheel toe aan de saus, doe hetzelfde voor een blokje gember. Klop een eetlepel maizena met een beetje water tot een gladde 'saus' en voeg deze ook toe aan het geheel. Breng alles aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken. Verwijder de knoflook en gember en roer de saus door de mihoen.
Nu kun je de spingrolls gaan rollen!
Eet smakelijk!