400 gram tomaten blokjes
200 ml groente bouillon
3 paprika's
2 uien
4 tenen knoflook
1 el tomaten puree
2 grote wortels
400 gram champignons
2x stoofvlees vegan
1 el bloem
1,5 el paprikapoeder
1 tl karwijzaad
2 laurier bladen
Zout en peper naar smaak.
Aardappelbijgerecht, bijvoorbeeld aardappelpuree of pommes duchesse
voor 4-6 personen
Snijd de uien, knoflook, paprika’s, wortels, champignons en evt het vegan stoofvlees.
Verhit olie in een pan en bak de ui en knoflook even aan. Voeg de paprika, wortels, champignons en tomatenpuree toe en bak 5-7 minuten.
Strooi de bloem, paprikapoeder en karwijzaad erover, roer goed door. Voeg tomatenblokjes, groentebouillon, laurierbladen, zout en peper toe. Voeg het stoofvlees toe.
Laat het geheel 30-45 minuten op laag vuur stoven. Roer af en toe en pas de kruiden aan naar smaak.
Maak je aardappelbijgerecht terwijl je stoof staat te pruttelen en serveer deze samen.
Eet smakelijk!