Voor de Gnocchi
1/2 kilo aardappels kruimig
+- 120 gram kikkererwtenmeel
+- 60 gram tapioca of maizena
Flinke snuf zout
Voor de saus:
500 gram passata
1 courgette
1 paprika
Grote zak spinazie
Zongedroogde tomaten
2 uien
2 flinke tenen knoflook
Basilicum, oregano, rozemarijn peper, zout en knoflookpoeder
Garneren:
vegan parmazaanse kaas
voor 3 personen
Kook de aardappels en pureer ze.
Voeg het zout toe plus zo'n driekwart van het kikkererwtenmeel en de tapioca toe.
Kneed het mengsel en blijf kikkerertenmeel en tapioca toevoegen tot het niet meer plakkerig is.
Maak mooie vorpjes van het deeg (gebruik bijvoorbeeld de acterkant van een vork).
Bak de Gnocchi in olijfolie
Voor de saus:
Bak de ui en knoflook
Bak de courgette en de paprika mee. voeg ondertussen steeds een beetje spinazie toe.
Voeg de passata toe en de zongedroogde tomaten
Breng de saus op smaak
Garneer de Gnocchi op je bord met de parmazaanse kaas.