500 gram bloem
3 eetlepels olijfolie
7 gram gist
10 gram zout
340 ml water
Zongedroogde tomaten
Olijven
Cherry tomaatjes
Paprika
Verse rozemarijn
Rode ui
knoflook
Grof zeezout
voor 4 wafels
Ik gebruik het liefst een broodbakmachine voor het kneden van het deeg, maar het kan natuurlijk ook met de hand.
In de broodbakmachine voeg je eerst de gist, het zout, de olie, de bloem en het water toe. Laat de machine het deeg 10 minuten kneden.
In de tussentijd hak ik de zongedroogde tomaatjes en de knoflook in een hakmolen. Ik laat de hakmolen draaien totdat de tomaten en knoflook een dikke pasta vormen.
Voeg deze pasta vervolgens toe aan de broodbakmachine en laat de machine het deeg nog maximaal 2 minuten doorkneden, zodat de pasta goed door het deeg gemengd wordt.
Dek het deeg af en laat het een uur rijzen op een warme plek, bijvoorbeeld in de oven met het lampje aan.
Na de eerste rijs stort je het deeg op een bakplaat en druk je het voorzichtig in de gewenste vorm. Bestrijk het deeg met wat extra olijfolie en beleg het met je favoriete toppings. Eindig met een beetje grof zeezout voor extra smaak.