400 gram tomaten blokjes
400 gram kidneybonen
400 gram zwarte bonen
200 gram mais
180 ml bouillon
1 gele ui
2 tenen knoflook
1 grote wortel
1 paprika
1 middelgrote zoete aardappel
Kruiden
1 1/4 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel oregano
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel zout
Garneren:
vegan kaas
crème fraîche
tortilla's
limoen
avocado
voor 4-5 personen
Bak de ui, knoflook en in blokjes gesneden paprika, zoete aardappel, en wortel. (5-7 minuten)
Voeg de kruiden toe en bak even mee.
Voeg de helft van de bouillon toe samen met de tomatenblokjes, kidneybonen, zwarte bonen en de mais.
Laat zo'n 30 minuten zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Voeg de rest van de bouillon toe als de chili te dik wordt.
Serveer met tortilla chips, kaas, limoen, avocado en crème fraîche.